Pobjednici...

02.05.2015.

U posljednje vrijeme, osim silnih kilometara što mi prođu ispod guze i za volanom, ne stignem baš previše.... no, nekako sam uspjela odgledati većinu kulinarskog showa "na trećem" (ne znam zašto, no većina nas ima po programima na tv-u: prvi HRT1, drugi HRT2, treći RTL, četvrti Nova... dalje idu neki lokalni programi nut).

I sad - nije bitno tko su i što kuhali. Bilo mi je zgodno pratiti nadmudrivanja Špičeka i Gretića kao članove žirija, a i sama ovogodišnja koncepcija je bila malo drugačija od prošlogodišnje gdje su se strogo držali starinskih oliti domaćih recepata. Ili mi se bar činilo.

U posljednjih nekoliko tjedana počela je isplivavati socijalna priča jednog od kandidata - pa eto - čovjek ima četvero djece, bilo bi zgodno da on pobijedi. I gle čuda - pobijedio je baš taj frajer.

Ne velim da tip ne zna kuhati. Čak dapače, cijeli show se držao opušteno, no ujedno je u svakom trenutku baratao stručnim podacima, vidi se da je istraživao prije svakog zadatka što su kao kandidati dobili...

Onda se sjetih nekih drugih Reality-a - em je u prvom Big brother-u pobijedio obiteljski čovjek (jel se zvao Saša ??), pa u drugom/trećem kojem li - Cigo (pardon pripadnih romske manjine), pa u onom jednom pjevačkom talent show-u onaj neki što je na cesti svirao uz gitaru da skupi nešto sitno para (vidiš, i taj nam je nestao sa estradnog zvjezdanog neba kao zvjezda repatica)..

Što hoću reći? Mi smo definitivno narod koji bi susjeda utopio u žlici vode jer ima veću kuću, zeleniju travu i bolja primanja (pa makar se radilo o nijansama). S druge strane smo strašno socijalno osvješteni, te u svim ho-ruk humanitarnim akcijama dajemo i ono što nemamo.

Bez obzira da li su eleminacije pozivima građana (makar sam i tu skeptična) ili odabir nekog stručnog žirija - nekako prevagnemo na stranu socijale. Da li smo time pomogli dotičnom - ne znam. Sjećam se prvog talent showa i komentara pokojnog Novkovića - onaj koji pobijedi, neće puno postići, oni drugi - treći već imaju veću šansu. Natali Dizdar je proizašla iz te generacije. A gdje je Rafo??

I za kraj - čestitam Tomislavu na skromnosti, upornosti i na kraju pobijedi!.

Sretno!

Rudarka

<< Arhiva >>